Сьогоднішній цікавий кейс: пухлина нирки була виявлена у вагітної жінки.

Я вже неодноразово розповідав, що останнім часом виявлення пухлин нирки стало просто випадковим під час ультразвукового обстеження. Люди частіше роблять УЗД і, на жаль,  частіше виявляють пухлини, які абсолютно їх не турбують. Це можуть бути і молоді люди, і люди похилого віку, будь-хто.

Цікавий кейс – пухлину випадково виявили у вагітної жінки. Чим була цікава операція. Ми поїхали в ПАГ, де жінці планувався кесарев розтин на фінальному строку вагітності, і ми потім виконали резекцію нирки. Отже під час однієї операції працювали в різних зонах. І це було зроблено для того, щоб жінка після народження дитини розпочала грудне вигодовування якомога раніше, вчасно, і не переривала його потім для другої операції, якби ми розбили цей кейс на два етапи.        

Найоптимальніше для майбутньої матері хірургічне рішення: резекцію нирки виконували відразу після кесаревого розтину, в ПАГ.

Операцію з видалення пухлини нирки, що була виявлена у вагітної жінки, виконували: хірург-онкоуролог Олександр Стаховський, доктор медичних наук, та Максим Пікуль, хірург-онкоуролог (Національний інститут раку).


Жінка вже з новонародженою дитиною і БЕЗ пухлини. Тож зможе відразу розпочати грудне вигодовування.
Хлопчика, який народився в нормальній вазі, назвали Сашком.


Здоров’я мамі та малюкові!!

Олександр Стаховський

доктор медичних наук

лікар, хірург, уролог, онколог

[email protected]

Національний інститут раку

Київ, вулиця Михайла Ломоносова, 33/43

Все, що треба знати про рак простати на сайті

prostata.kiev.ua

Підписуйтесь на сторінки в соцмережах, щоб отримувати актуальну та користу інформацію з онкології, онкоурології та здорового способу життя:

Facebook

Instagram

Youtube